Chceli by ste fancy nedeľný brunch alebo jednoduchú večeru, keď nestíhate? Čo tak dokonale chrumkavý kváskový chlieb s poriadnou dávkou bazalkového pesta, šťavnatých paradajok, prosciuttom a krémovou mozzarellou burratou? Tento sendvič nie je žiadna prevratná vec, ale v minimalizme je sila. Stačí pár základných surovín, 15 minút k dobru a jedlo hodné kráľov plné bielkovín je na stole. 🍅🌿
1 porcia obsahuje
- 633 kcal
- 25,7 g sacharidov
- 40,4 g tukov
- 42 g bielkovín
Na 1 porciu
- 1 plátok chleba
- 1 čajová lyžička nátierkového masla
- 3 plátky prosciutta
- 1 balenie burraty
- 2 čajové lyžičky Vilgain pesta genovese
- 30 g cherry paradajok
- čerstvá bazalka
- balzamiko
- olivový olej
- čierne korenie
- soľ
- ghee
Postup
-
Najprv si nakrájame cherry paradajky a v miske ich zmiešame s troškou olivového oleja, s korením a soľou.
-
Chlieb opražíme z oboch strán na ghíčku, aby bol krásne chrumkavý. Potom už len všetko naukladáme na seba. Začneme tým, že potrieme krajec chleba nátierkovým maslom.
-
Následne pridáme prosciutto, rozkrojenú mozzarellu burratu alebo lacnejší a dostupnejší variant obyčajnej mozzarelly (tento krok je čisto na vašich možnostiach a preferenciách), nakrájané cherry paradajky, bazalku a pokvapkáme balzamikom.
A podávame, tak dobrú chuť!