Šaláty milujeme rovnako ako leto, a preto vám dnes prinášame recept na tento otrepaný, ale strašne dobrý Caprese – ozvláštnili sme ho chuťovo výrazným bazalkovým pestom, ktoré kombináciu chutí dokonale doplní a parádu urobí na ktorejkoľvek letnej grilovačke! Tak poďme na to. 🥗
1 porcia obsahuje
- 250 kcal
- 9 g sacharidov
- 18 g tukov
- 14 g bielkovín
Na 2 porcie
- 2 balenia mozzarelly
- 4 paradajky
- 1/2 hrnčeka čerstvej bazalky
- 3 lyžice píniových orechov
- 20 ml olivového oleja
- 4 lyžice Vilgain pesta genovese
- soľ
- čierne korenie
Postup
-
Paradajky a mozzarellu nakrájajte na plátky rovnakej hrúbky. -
Následne poukladajte striedavo na tanier – raz koliesko mozzarelly, druhýkrát koliesko paradajky. 🔄
-
Každý plátok mozzarelly pokvapkajte pestom. Pokiaľ ho máte radi, pokojne môžete pridať viac na stranu taniera a všetky komponenty šalátu v ňom potom namáčať. Všetko pokvapkajte olivovým olejom podľa chuti a osoľte a okoreňte čiernym korením.
-
Šalát nechajte chvíľu odležať, aby sa chute prepojili, a potom posypte píniovými orieškami, ozdobte čerstvou bazalkou a podávajte len tak, k mäsu alebo napríklad s naším ražným chlebom.
Dobrú chuť!