Šaláty milujeme rovnako ako leto, a preto vám dnes prinášame recept na tento otrepaný, ale strašne dobrý Caprese – ozvláštnili sme ho chuťovo výrazným bazalkovým pestom, ktoré kombináciu chutí dokonale doplní a parádu urobí na ktorejkoľvek letnej grilovačke! Tak poďme na to. :)
1 porcia obsahuje
- 250 kcal
- 9 g sacharidov
- 18 g tukov
- 14 g bielkovín
Na 2 porcie
- 2 balenia mozzarelly
- 4 paradajky
- 1/2 hrnčeka čerstvej bazalky
- 1 strúčik cesnaku
- 3 lyžice kešu orechov
- 80 ml olivového oleja
- 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
- soľ
- čierne korenie
Postup
-
Začnite prípravou pesta.
Do mixéra vložte bazalku, kešu oriešky, očistený a nasekaný strúčik cesnaku, olivový olej, soľ, korenie a citrónovú šťavu. Všetky ingrediencie mixujte, kým nezískate hladkú omáčku.
Pokiaľ nechcete strácať čas prípravou pesta, použite naše Vilgain pesto Genovesa.
-
Paradajky a mozzarellu nakrájajte na plátky rovnakej hrúbky. Na tanieri ich striedajte, raz paradajka, raz mozzarella.
-
Každý plátok mozzarelly pokvapkajte pesto omáčkou. Pokiaľ máte zvyšnú omáčku, môžete ju servírovať na tanieri vedľa šalátu.
-
Šalát nechajte chvíľu odležať, aby sa chute prepojili, a potom podávajte.