Tortilla je vždy stávkou na istotu. My sme ju tentoraz pripravili na spôsob obľúbeného šalátu caprese v štýle quesadillas.
1 porcia obsahuje
- 604 kcal
- 39 g sacharidov
- 38 g tukov
- 26 g bielkovín
Na 1 porciu
- 1 Vilgain celozrnná tortilla
- 1 mozzarella
- 10 g lučiny
- 1 paradajka
- rukola
- bazalka
- čerstvá bazalka
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica olivového oleja
- 10 g vlašských orechov
- čierne korenie
- soľ
- granulovaný cesnak
Postup
-
Najprv začneme prípravou bazalkového pesta. Hrsť čerstvej bazalky vložíme do sekáčika spoločne s prelisovaným cesnakom, olivovým olejom a vlašskými orechmi. Všetko rozmixujeme dohladka. Pesto dochutíme soľou a korením a granulovaným cesnakom.
Prácu si môžeme urýchliť použitím hotového Vilgain pesta.
-
Polovicu tortilly potrieme lučinou. Druhú polovicu tortilly potrieme bazalkovým pestom.
-
Polovicu potretú bazalkovým pestom obložíme plátkami mozarelly, plátkami paradajok, rukolou a posypeme sušenou bazalkou.
-
Tortillu prehneme a opečieme z oboch strán na suchej panvici.
-
Opečenú tortillu rozkrájame a ihneď podávame.
-
Môžeme podávať s kyslou smotanou.
-
Dobrú chuť.