Tento kuskusový šalát je výživné a osviežujúce jedlo, ktoré kombinuje chutné tuniakové kúsky s rôznou zeleninou a aromatickými bylinkami. Je to skvelá voľba pre ľahký obed alebo večeru plnú chutí, obzvlášť v týchto teplých letných dňoch.
1 porcia obsahuje
- 420 kcal
- 56 g sacharidov
- 10 g tukov
- 30 g bielkovín
Na 2 porcie
- 200 g kuskusu
- 1 balenie tuniaka vo vlastnej šťave
- 1 paprika
- 1 uhorka
- 1 paradajka
- 1/2 cibule
- petržlenová vňať
- mäta
- 20 ml citrónovej šťavy
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ
- čierne korenie
Postup
-
Pripravte si kuskus podľa návodu na obale. Väčšinou stačí zaliať kuskus vriacou vodou a nechať ho odstáť prikrytý asi 5‑10 minút, kým nezmäkne.
-
V mise zmiešajte tuniaka vo vlastnej šťave (odceďte ho) s nakrájanou červenou paprikou, uhorkou, paradajkou, cibuľou, petržlenovým listom a mätou.
-
Pridajte uvarený a vychladnutý kuskus a premiešajte.
-
Pokvapkajte šťavou z jedného citróna a pokvapkajte olivovým olejom. Ľahko premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
-
Ochutnajte šalát a prípadne pridajte soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti.
-
Šalát môžete nechať odpočinúť v chladničke niekoľko hodín, aby sa chute premiešali a šalát schladil. Pred podávaním premiešajte šalát a prípadne ho ozdobte čerstvými bylinkami.