Roláda, na ktorej cesto ti postačia tri suroviny a je navyše bez lepku? Ver, že po tejto sa budeš oblizovať za ušami. Cesto s chuťou banánu a vanilky, doplnené jahodovým krémom, jahodovým džemom či čerstvými jahodami. Aby jahôd nebolo málo, polej ešte jahodovým toppingom a vychutnávaj. A navyše jeden kúsok má menej ako 200 kcal.
1 porcia obsahuje
- 180 kcal
- 16,2 g sacharidov
- 4 g tukov
- 17 g bielkovín
Na 6 porcií
- 2 banány
- 2 vajcia
- 30 g vanilkového proteínu
- 250 g mäkkého tvarohu
- 150 g gréckeho jogurtu
- 10 kvapiek jahodových stevia drops
- 15 g jahodového proteínu
- 50 g jahodového džemu
- 20 g jahodového prebiotic toppingu
- 15 g mandlí v bielej čokoláde s malinovým prachom
- 100 g jahôd
Postup
-
Na výrobu cesta si najprv oddelíme žĺtky od bielkov. -
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky spolu s banánmi rozmixujeme ponorným mixérom.
-
K tejto zmesi pridáme proteín a zmiešame. Následne primiešame sneh z bielkov.
-
Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 °C asi 15 minút.
-
Po dopečení stiahneme papier na pečenie, zrolujeme, zabalíme do utierky a necháme vychladnúť.
-
Na krém si vymiešame všetky ingrediencie.
-
Plát cesta potrieme jahodovým džemom. Následne po celej vrstve rozotrieme pripravený krém. Časť krému si odložíme na vrch rolády.
-
Na krém pridáme nakrájané rozmrazené jahody, prípadne čerstvé.
-
Opatrne zrolujeme. Vrch potrieme zvyšným krémom, polejeme toppingom a dozdobíme nasekanými mandľami v čokoláde.
-
Necháme aspoň na polhodinu stuhnúť a potom podávame.