Roládu od babičky miluje snáď každý. Čo tak si ju ale pripraviť v zdravšej verzii s kokosom? A hlavne vegánskej!
Tak poďme na to. :)
1 porcia obsahuje
- 446 kcal
- 45 g sacharidov
- 32 g tukov
- 46 g bielkovín
Na 12 porcií
- 620 g kokosového mlieka
- 180 g trstinového cukru
- 300 g ovsených sušienok
- 150 g práškového cukru
- 2 lyžice kakaa
- 5 g kávy
- 50 ml vody
- 10 g rumu
- 100 g rastlinného masla
- 300 g domáceho vegánskeho salka
- 260 g strúhaného kokosu
Postup
-
Najprv si pripravíme salko. Kokosové mlieko spolu s cukrom privedieme do varu a zredukujeme na polovicu. Keď nám vznikne 400 g salka, necháme ho vychladiť v chladničke.
-
Cesto si pripravíme tak, že ovsené sušienky rozmixujeme najemno, pridáme cukor a kakao. Mletú kávu zalejeme horúcou vodou a pridáme rum. Mokré ingrediencie vmiešame do suchých a vypracujeme. Cesto potom zabalíme do fólie a dáme k salku do chladničky, kým si neurobíme náplň.
-
Na náplň si necháme zmäknúť maslo. V mise ho zmiešame s naším kokosovým salkom a strúhaným kokosom a všetko pekne premiešame tak, aby nám vznikla hustá náplň.
-
Kakaové cesto si vyberieme z chladničky a medzi dvoma fóliami, aby sa nám nelepilo, ho vyvaľkáme na šírku asi 0,5 cm. Fóliu zložíme a navrstvíme kokosovú náplň. Roládu zrolujeme, obalíme v kokose a zase zabalíme do fólie. Aspoň dve hodiny ju necháme v chladničke, aby nám poriadne stuhla, a potom už len krájame na rovnomerné plátky.
-
Dobrú chuť!