Vegánska kokosová roláda od @surovadcerka

Nikoleta Kováčová
Nikoleta Kováčová
60 min.
7 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Vegánska kokosová roláda od @surovadcerka

Roládu od babičky miluje snáď každý. Čo tak si ju ale pripraviť v zdravšej verzii s kokosom? A hlavne vegánskej!

Tak poďme na to. :)

1 porcia obsahuje 1 plátok rolády

  • 446 kcal
  • 45 g sacharidov
  • 32 g tukov
  • 46 g bielkovín

Na 12 porcií

Domáce vegánske salko:
Kakaová časť:
Náplň:

Postup

  1. Najprv si pripravíme salko. Kokos spolu s cukrom privedieme do varu a zredukujeme na polovicu. Keď nám vznikne 400 g salka, necháme ho vychladiť v chladničke. Vegánska kokosová roláda od @surovadcerka

  2. Cesto si pripravíme tak, že ovsené sušienky rozmixujeme najemno, pridáme cukor a kakao. Mletú kávu zalejeme horúcou vodou a pridáme rum. Mokré ingrediencie vmiešame do suchých a vypracujeme. Cesto potom zabalíme do fólie a dáme k salku do chladničky, kým si neurobíme náplň.

  3. Na náplň si necháme zmäknúť maslo. V mise ho zmiešame s naším kokosovým salkom a strúhaným kokosom a všetko pekne premiešame tak, aby nám vznikla hustá náplň.

  4. Kakaové cesto si vyberieme z chladničky a medzi dvoma fóliami, aby sa nám nelepilo, ho vyvaľkáme na šírku asi 0,5 cm. Fóliu zložíme a navrstvíme kokosovú náplň. Roládu zrolujeme, obalíme v kokose a zase zabalíme do fólie. Aspoň dve hodiny ju necháme v chladničke, aby nám poriadne stuhla, a potom už len krájame na rovnomerné plátky.

  5. Dobrú chuť! Vegánska kokosová roláda od @surovadcerka

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
7 Páči sa mi Uložiť recept