Toasty z batatov – už ste o nich počuli? Sú skvelým spôsobom, ako ozvláštniť obyčajný obed a pripraviť si zase niečo iné. Bataty navyše obsahujú množstvo vitamínov – viac si o nich môžete prečítať v tomto článku: Sú zdravšie zemiaky alebo bataty? a hneď potom sa vrhnúť na prípravu dnešného receptu!
1 porcia obsahuje
- 284 kcal
- 42 g sacharidov
- 10 g tukov
- 8 g bielkovín
Na 2 porcie
- 1 batat
- 1 štipka himalájskej soli
- avokádový olej
- 1 avokádo
- 5 cherry paradajok
- 1/2 červenej cibule
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- himalájska soľ
- červené korenie
- 15 g syra balkánskeho typu
- 1 lyžica parmezánu
- 20 g praženého cícera
Postup
-
Batat poriadne umyjeme a nakrájame pozdĺžne na asi 0,5 cm tenké plátky. -
Plátky vyskladáme na plech vyložený papierom na pečenie, zľahka potrieme olejom a osolíme. Dáme piecť na 180 °C, pokým nebudú mäkké vo vnútri a chrumkavé na povrchu (cca 40 min).
-
Guacamole:
Avokádo rozpolíme, vyberieme z neho kôstku a dužinu dáme do misky, kde ju roztlačíme. Pridáme najemno nakrájané paradajky a nakrájanú cibuľu, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Všetko poriadne premiešame.
-
Upečené bataty servírujeme s quacamole, posypané balkánskym syrom alebo parmezánom a praženym cícerom.
Tak dobrú chuť!