Čučoriedková sezóna je v plnom prúde! Rozhodne nesmiete vynechať poriadny čučoriedkový koláč. Ten náš je plný tvarohu, ktorý mu dodá peknú dávku bielkovín! Verte nám, že ešte radi pobežíte do lesa pre ďalšie vedierko, aby ste ho mohli šupnúť do mrazničky a koláč si piecť celoročne.
1 porcia obsahuje
- 292 kcal
- 35 g sacharidov
- 10 g tukov
- 13 g bielkovín
Na 8 porcií
- 250 g celozrnnej špaldovej múky
- 100 g polotučného tvarohu
- 65 g masla
- 50 g trstinového cukru
- 1 vajce
- 60 g čučoriedok
- 1 lyžica kypriaceho prášku
- 100 ml mlieka
- 400 g polotučného tvarohu
- 1 vajce
- 25 g čakankového sirupu
- 10 g citrónovej šťavy
- 1 čajová lyžička citrónovej kôry
- 50 g čučoriedkového jamu bez pridaného cukru
- 140 g čučoriedok
Postup
-
Rúru si predhrejeme na 180 °C. -
V mise zmiešame múku, cukor, tvaroh, zmäknuté maslo, vajcia, prášok do pečiva, čučoriedky a mlieko.
-
V druhej mise urobíme tvarohový krém. Zmiešame tvaroh, vajcia, čakankový sirup, citrónovú šťavu a kôru, džem a čučoriedky.
-
Cesto nalejeme do vymastenej formy na koláč s priemerom 25 cm. Rozmiestnime do formy tak, aby ho po okrajoch bolo viac a v strede vznikol priestor na tvarohový krém.
-
Do vzniknutej jamky nalejeme tvarohový krém a navrch pridáme trochu marmelády. Pečieme v predhriatej rúre 60‑70 minút.
-
Tak dobrú chuť a nezabudnite sa s nami podeliť o výsledok na Instagrame s označením @vilgainrecepty!