Hromadia sa vám doma jablká a už neviete, kam všade ich dať? Určite sa vám bude hodiť náš recept na jablkové muffiny. Vďaka tvarohu sú tiež plné bielkovín a na chuť im príde každý, a to hlavne vďaka ich vláčnosti!
1 porcia obsahuje
- 193 kcal
- 25 g sacharidov
- 6 g tukov
- 7 g bielkovín
Na 12 porcií
- 250 g jablčného pyré
- 200 g nízkotučného tvarohu
- 200 g celozrnnej múky
- 100 g Vilgain kvetového medu
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- štipka soli
- 50 g vlašských orechov
- 50 g hrozienok
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 3 lyžice kokosového oleja
Postup
-
Predhrejte si rúru na 180 °C, pripravte si formu na muffiny a vložte do nej papierové košíčky.
-
V mise zmiešajte celozrnnú múku, prášok do pečiva, škoricu a soľ.
-
V inej mise zmiešajte jablkové pyré, tvaroh, med, rozpustený kokosový olej a vanilkový extrakt. Dôkladne premiešajte.
-
Postupne pridávajte zmes suchých ingrediencií do mokrých a miešajte, pokým nebudú všetky zložky dobre spojené.
-
Pridajte vajcia a opäť dôkladne premiešajte.
-
Nakoniec pridajte nasekané vlašské orechy a hrozienka a mierne premiešajte.
-
Cesto rozdeľte rovnomerne do košíčkov na muffiny.
-
Pečte v predhriatej rúre 20‑25 minút.
-
Vyberte z rúry a nechajte muffiny vychladnúť na mriežke.
Dobrú chuť!