Čokoládová torta či zeleninový šalát? To je otázka.
Keď budete tento majstrovský kúsok servírovať svojim blízkym, obsah cukety a sladkých zemiakov nezmieňujte. Porcie zeleniny v nich zmiznú bez povšimnutia a ešte si budú prosiť dupľu. Táto čokoládová torta je totiž ozajstné nebo v papuľke.
1 porcia obsahuje 1 kus torty
- 458 kcal
- 52 g sacharidov
- 18 g tukov
- 22 g bielkovín
Na 8 porcií
- 450 g špaldovej múky
- 30 g čokoládového proteínu
- 40 g kakaa
- 50 g Sladiča
- 1 balenie kypriaceho prášku
- 1 vajce
- 200 ml mlieka
- 80 g kokosového oleja
- 250 g cukety
- 50 g čokoládových peciček
- 300 g batatov
- 200 g ricotty
- 20 g čokoládového proteínu
- 20 g Sladiča
- 25 g čokoládových peciček
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C.
-
Batat očistíme a uvaríme alebo upečieme do mäkka. Bude to trvať asi polhodinu.
-
Vo väčšej mise zmiešame suché ingrediencie – múku, proteín, kakao, sladidlo a kypriaci prášok.
Potom pridáme vajcia, mlieko, roztopený kokosový olej a jemne nastrúhanú cuketu. Všetky ingrediencie spojíme, čím vytvoríme cesto, do ktorého nakoniec vmiešame roztopenú čokoládu (vo vodnom kúpeli či v mikrovlnke).
-
Pripravené cesto vlejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre približne 50 minút.
Pred vytiahnutím urobíme starý dobrý špajdľový test.
-
Kým sa bude korpus piecť a potom chladnúť, pripravíme si krém.
Vopred pripravený batat očistíme a hodíme do mixéra spolu so zvyšnými potrebnými ingredienciami. Rozmixujeme do hladkej krémovej konzistencie.
-
Vychladnutý korpus rovnomerne potrieme krémom, ozdobíme podľa vlastného gusta a dáme na pár hodín stuhnúť a odležať do chladničky.
-
Potom sa už len výsledkom pochválime na Instagrame s hashtagom #aktinrecepty a vychutnávame si božskú chuť čokolády.