Nachos? Jasné! Klasika, ktorú si dáš k filmu s nejakým super dipom. No nám to ale nestačilo, a tak sme sa rozhodli tieto chrumkavé kúsky tortilly trošičku upgradeovať a zapiecť ich. Toto famózne jedlo si budeš robiť na večeru, na obed alebo len tak na párty veľmi často, pretože kombinácia zeleniny, mäsa, pomaly sa tiahnuceho syra a skvelých dipov je jednoducho D‑E‑L‑I‑C‑I‑O‑U‑S!!! 🤩
1 porcia obsahuje
- 391,3 kcal
- 26,6 g sacharidov
- 19,1 g tukov
- 24,7 g bielkovín
Na 4 porcie
- 1 balenie Vilgain R2E hovädzieho mäsa
- 2 lyžice kečupu
- 2 čajové lyžičky mletej papriky
- 2 čajové lyžičky oregana
- 1 balenie Vilgain Tortilla Crackers - chia a soľ
- 100 g syru gouda
- 100 g cheddaru
- 1 balenie Vilgain R2E čiernych fazulí
- 1 červená paprika
- 1 jalapeno paprička
- 1 cibuľa
- 15 g kukurice
- limetka
- koriander
- čili
- čierne korenie
Postup
-
V miske si zmiešaj hovädzie mäso (ak nemáš naše ready to eat, použi upečené trhané hovädzie), kečup, mletú papriku, korenie, čili (podľa chuti) a oregano. Ak obľubuješ štipľavé, neboj sa pridať tiež lyžicu alebo dve čili omáčky.
-
Do zapekacej misy nasypaj tortilla crackers, na ne rovnomerne nanes mäsovú zmes, zasyp polovicou syra (my sme zvolili goudu a cheddar), pridaj fazuľu, všetku zeleninu, vrch zasyp zvyšným syrom a daj piecť do predhriatej rúry na 180 °C na asi 15 minút alebo kým nie je syr roztečený (pozor, nech sa nepripečie).
-
Podávaj pokvapkané šťavou z limetky, koriandrom, s kyslou smotanou, domácim guacamole alebo inou obľúbenou omáčkou.
Tak dobrú chuť!