Banánový chlebíček je klasika, ktorú milujú snáď všetci, ale stavíme sa, že rovnakú obľúbenosť si u vás získa aj tento mrkvový. Chlebík je naozaj jednoduchý, sladký tak akurát, vláčny a vhodný aj pre vegánov. Poďte sa pozrieť, ako na to!
1 porcia obsahuje
- 171 kcal
- 28 g sacharidov
- 5 g tukov
- 4 g bielkovín
Na 10 porcií
- 1 banán
- 10 g kokosového oleja
- 1 lyžica mandľového masla
- 50 g trstinového cukru
- 120 g mrkvy
- 30 g mandlí
- 65 g bezlepkových minútových vločiek
- 210 g hladkej múky
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 1 štipka soli
- 250 ml mandľového mlieka
- 150 g kokosovej smotany
- 1 čajová lyžička čakankového sirupu
- 3 kvapky vanilkových stevia drops
- mandle
- kokos
Postup
-
Vo väčšej miske roztlačíme banán. -
Potom pridáme mandľové maslo, kokosový olej, najemno nastrúhanú mrkvu a mlieko.
-
Nakoniec vmiešame vločky, múku, cukor, štipku soli a prášok do pečiva.
-
Všetko poriadne zamiešame a cesto nalejeme do formy na chlebíček, ktorú vymažeme kokosovým olejom a vysypeme strúhaným kokosom. Alebo formu môžete vyložiť papierom na pečenie.
-
Pečieme na 180 °C asi 45‑50 minút.
-
Podávame s krémom z kokosovej smotany a čakankového sirupu a posypeme lyofilizovanými malinami a nasekanými mandľami.
Tak dobrú chuť!