Máš záhradu plnú ovocia a nechce sa ti ho len hodiť do kaše alebo smoothies? Upeč si tento easy cheesecake plný bielkovín, ktorý zvládneš za chvíľu a skvele si na ňom pochutíš. 😋
1 porcia obsahuje
- 196 kcal
- 11 g sacharidov
- 12 g tukov
- 12 g bielkovín
Na 8 porcií
- 80 g sušienok bez cukru
- 30 g ovsených vločiek
- 30 g kokosového oleja
- 30 g čakankového sirupu
- 500 g polotučného tvarohu
- 100 g kyslej smotany
- 1 vajce
- 10 g vanilkového pudingu
- vanilkové stevia drops
- 150 g malinového džemu
- lesné ovocie
Postup
-
Na korpus cheesecaku zmiešaj rozdrvené sušienky a ovsené vločky, čakankový sirup a kokosový olej. -
Zmes zatlač do tortovej formy (použili sme formu s priemerom 18 cm), pomôcť si môžeš pohárikom.
-
V miske dôkladne premiešaj všetky ingrediencie na tvarohovú vrstvu, ktorú potom nalej na poriadne utlačený korpus.
-
Párkrát s formou buchni o kuchynskú linku, aby z krému zmizli všetky vzduchové bublinky.
-
Peč na 155 °C asi 30‑40 minút, kým krém nezíska zlatistú farbu a nestuhne.
-
Nechaj ho hodinu chladnúť na izbovú teplotu, potom ho šupni na pár hodín do chladničky, aby sa vychladil poriadne. Postup dodržuj a pomalé chladnutie nepreskakuj, aby sa ti krém nezrazil!
-
Nakoniec vrch ozdob a dochuť malinovou marmeládou a obľúbeným lesným alebo záhradným ovocím, množstvo necháme na tebe.
-
Tak vychutnávaj a nezabudni s nami svoj výsledok zdieľať na Instagrame s označením @vilgainrecepty! ❤️