Ideálne raňajky, desiata, večera či obed na cesty s vysokým množstvom proteínu, ale hlavne super jednoduchý tip, čo s veľkonočnými vajcami po zdobení veľkonočných vajíčok– vajíčková nátierka v dokonale nadýchanom chlebe pita, na ktorú potrebuješ iba 5 základných ingrediencií. A ak už máš na stole nachystané vajíčka, s nátierkou budeš mať hotovo do 5 minút.
1 porcia obsahuje
- 502 kcal
- 49 g sacharidov
- 18 g tukov
- 33 g bielkovín
Na 2 porcie
- 4 vajíčka uvarené natvrdo
- 200 g syra cottage
- 1 lyžica horčice
- soľ
- čierne korenie
- pažítka
Postup
-
Pokiaľ si vajíčkovú nátierku pripravuješ v momente, keď sa ti doma nehromadia vykoledované veľkonočné vajíčka, začni ich uvarením natvrdo. Variť ich nechaj podľa toho, akú formu žĺtka máš najradšej. My sme stavili na klasiku a vajíčka nechali variť okolo 10 minút.TIP: Pozor na to, keď vajíčko necháš po dosiahnutí bodu varu vo vode viac ako 10‑12 minút. Žĺtok ti pravdepodobne zozelenie a vysuší sa, výsledok by tak nemusel byť taký, ako vidíš na obrázku.
-
Máš vajíčka pripravené? Super! Teraz ich už len stačí nakrájať nadrobno a v miske zmiešať s cottage syrom, horčicou, pažítkou a dochutiť soľou a korením podľa chuti.
-
Nakoniec si vezmi našu hotovú pitu, ktorú zľahka opečieš na panvici nasucho a rozkrojíš. Aby ti z pity nátierka nevypadla, odporúčame odrezať vrch pity a rozkrojiť jej väčšiu časť. Neprerezávaj ju celú, aby ti vznikol priestor na náplň.
-
A môžeš plniť! Do pity daj toľko náplne, koľko sa do nej zmestí. My sme pridali asi polovicu pripravenej nátierky. Pokiaľ si plnenú pitu budeš chcieť vziať so sebou na cesty, daj náplne menej.
-
Pitu s nátierkou si môžeš vylepšiť nasekanou petržlenovou vňaťou a jemne pikantnou chilli omáčkou z pečených paprík. Tak dobrú chuť!