Plný bielkovín, vlákniny a poctivej chuti – vafľový sendvič s trhaným hovädzím mäsom je dôkazom, že nutrične vyvážené jedlo nemusí byť nudné. Celozrnný špaldový základ dodá pomalé sacharidy, jogurt s cesnakom príjemne osvieži a kvalitné hovädzie mäso ťa zasýti na dlhú dobu. Bonus? V jednej porcii len 251 kcal a až 21 g bielkovín. Vhodné na obed, brunch či tip na výživný meal prep. 🧇
1 porcia obsahuje
- 251 kcal
- 23,5 g sacharidov
- 9 g tukov
- 21 g bielkovín
Na 4 porcie
- 130 g celozrnnej špaldovej múky
- 1 vajce
- 1/2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 140 ml vody
- 1 lyžica oleja
- 1 čajová lyžička granulovaného cesnaku
- soľ
- čierne korenie
- 80 g gréckeho jogurtu
- 1 strúčik cesnaku
- soľ
- čierne korenie
- 50 g hlávkového šalátu
- 20 g rukoly
- 25 g parmezánu
- 120 g Vilgain trhaného hovädzieho mäsa
- 20 g slaniny
- 25 g parmezánu
Postup
-
Najskôr si priprav vafle – zo všetkých surovín v zozname na cesto si vymiešaj cesto. -
Cesto opeč vo vafľovači, ktorý môžeš trochu postriekať ghee. Dĺžka opekania je na tebe, opeč si ich tak, ako to preferuješ.
-
Jogurt vymiešaj s horčicou, nasekaným cesnakom, soľou a korením. Ak je dip príliš hustý, zrieď ho s mliekom. Potom ho rozdeľ do dvoch misiek.
-
Jednu časť jogurtu zmiešaj s dvomi hrsťami nakrájaného hlávkového šalátu a rukoly. A druhú časť zmiešaj s polovicou nastrúhaného syra a použi ako dip na koniec.
-
Jogurt so šalátom navrstvi na vafle ako prvé, potom trhané mäso, opečenú slaninu, posyp syrom a prelej syrovým dipom. Prikry druhou častou vafle.
-
Dobrú chuť!