Desiata, ktorá naozaj zachutí. A spojenie slaného a sladkého? To máme radi! Navyše červené ríbezle v kombinácii so syrom feta sú naozaj DO‑BRO‑TA!!! Tak s nami poďte vyskúšať tento sendvič, ktorý vás zaručene prekvapí! :)
1 porcia obsahuje
- 460 kcal
- 59,4 g sacharidov
- 19 g tukov
- 11,6 g bielkovín
Na 1 porciu
- 2 plátky chleba
- 30 g syra feta
- 50 g ríbezlí
- 1 lyžica javorového sirupu
- 1 lyžica šťavy z citrónov
- ghee
Postup
-
Najprv si pripravíme chutney (čatní) z červených ríbezlí. Môžeme ale použiť akékoľvek ovocie ako sú maliny, jahody či černice. Nechce sa vám nič variť? Vyskúšajte naše nové chutney, napríklad s príchuťou mango s čili. Pripravte sa, je trochu ostrejšie. -
V mise zmiešame ovocie, šťavu z citróna, javorový sirup. Povaríme a vyčkáme, kým sa vyvarí voda a vytvorí sa hustejšia zmes.
-
Potom sa pustíme do samotného sendviča. Chlieb potrieme z jednej strany ghíčkom. Z druhej strany dáme fetu a opražíme na panvici.
Druhú polovicu chleba zase potrieme z jednej strany ghíčkom a na druhú polovicu dáme ríbezľové chutney.
-
Keď bude jedna polovica chleba so syrom opražená, dáme na ňu druhú polovicu s ríbezľovým chutney a na panvici osmažíme aj tú.
-
Vyčkáme, kým sa teplom chutney so syrom feta spoja a vychutnávame.
Dobrú chuť!