Kôprovka je stará česká klasika so svetovým presahom. Ľudskú populáciu totiž nekompromisne delí na dve polovice. Buď ju miluješ, alebo nenávidíš.
Pokiaľ patríš do tábora zaprisahaných milovníkov, vyskúšaj našu odľahčenú verziu. Vyšperkovať ju môžeš zemiakmi či knedľou, vajcom s pekne tekutým žĺtkom či chudým hovädzím. Hotovú ju máš za pár minút a môžeš vychutnávať. 🚀
1 porcia obsahuje
- 498 kcal
- 63 g sacharidov
- 20 g tukov
- 23 g bielkovín
Na 2 porcie
- 20 g ghee
- 20 g hladkej múky
- 25 g bujónu
- 250 ml vody
- 250 ml kefíru
- 250 ml mlieka
- 50 ml zvareného octu
- 1 lyžica trstinového cukru
- soľ
- kôpor
- 400 g zemiakov
- ghee v spreji
- soľ
- vajce
Postup
-
Zemiaky umy, nakrájaj, osoľ, postriekaj ghee a daj piecť.
-
Na panvici si priprav zápražku z ghee a múky, pridaj bujón, zalej vodou a poriadne premiešaj.
-
Potom prilej mlieko a kefír a dochuť octom, cukrom, soľou a kôprom (záleží na tebe, či ju chceš sladšiu alebo kyslejšiu, podľa toho zvoľ množstvo cukru alebo octu).
-
Nechaj povariť a priprav si vajce s tekutým žĺtkom (urob si ich, koľko len budeš chcieť, alebo pridaj mäso).
-
Podávať môžeš napríklad s pečenými zemiakmi a vajcom namäkko. Nakoniec svoj výtvor zdieľaj na Instagrame s označením @vilgainrecepty.
Tak dobrú chuť!








