V tejto horúčave asi každý z nás rád siahne po niečom jednoduchom, rýchlom, ale hlavne sviežom a ľahkom. Presne preto je tento recept na leto ako stvorený. Šalát kombinuje ovocie a zeleninu, sladké aj slané a dokonale sa hodí tiež ako príloha k mäsu alebo grilovanému syru.
V kuchyni navyše nestrávite hodiny a hlad zaženiete skoro hneď. Tak poďme rovno na to!
1 porcia obsahuje
- 256 kcal
- 15,6 g sacharidov
- 18,6 g tukov
- 9 g bielkovín
Na 4 porcie
- 150 g mixu šalátov
- 400 g jahôd
- 115 g syra balkánskeho typu
- 50 g pekanových orechov
- 3 čajové lyžičky olivového oleja
- 2 lyžice medu
- štipka soli
- štipka čierneho korenia
Postup
-
V mise zmiešame šalát (možno použiť čisto baby špenát, rukolu alebo iné šalátové listy – my sme použili mix), na štvrtiny nakrájané jahody, nakrájaný alebo len medzi prstami rozdrobený balkánsky syr a orechy. -
V inej mištičke miešame med, olej, soľ a korenie. Vzniknutý dip nalejeme k šalátu.
-
Všetko premiešame a môžeme podávať samostatne alebo ako prílohu k mäsu či syru. Dobrú chuť!