Sopa Azteca je tradičná mexická polievka bohatá na chute a vône, ktorá kombinuje chrumkavé tortilly s pikantným paradajkovým základom a výraznou chuťou syra, ktorú zjemní avokádo a smotana. Toto jedlo je perfektné pre chladné dni alebo kedykoľvek, keď máte chuť na kúsok autentickej mexickej kuchyne.
1 porcia obsahuje
- 548 kcal
- 51,5 g sacharidov
- 28,7 g tukov
- 17,7 g bielkovín
Na 4 porcie
- 4 paradajky
- 2 jalapeno papričky
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 750 ml kuracej bujónky
- 4 tortily
- 100 g kyslej smotany
- 1 avokádo
- 100 g cheddaru
- koriander
- soľ
- čierne korenie
- 2 lyžice olivového oleja
Postup
-
Na panvici s malým množstvom oleja orestujte paradajky, jalapeno papričky, cibuľu a cesnak, kým nezačnú paradajky pukať a papričky sa mierne nestmavnú.
-
Po opečení preneste zeleninu do mixéra a mixujte dohladka.
-
V hrnci zohrejte lyžicu oleja a pridajte rozmixovanú zmes. Krátko smažte, kým zmes mierne nezhustne.
-
Pridajte kurací vývar, osoľte a okoreňte podľa chuti. Nechajte variť na miernom ohni asi 20 minút.
-
Medzitým si tortilly nakrájajte na prúžky a na panvici ich opečte v oleji dozlatista, kým nebudú chrumkavé.
-
Polievku podávajte v miske, pridajte chrumkavé tortilly, kúsky avokáda, strúhaný syr a lyžicu smotany. Ozdobte koriandrom.