Tento hruškový koláč je veľmi jednoduchý, rýchly a skvele v sebe kombinuje slanú aj sladkú chuť. Sezónne hrušky príjemne ladia s aromatickým syrom a orechy s brusnicami koláč povznesú na úplne inú úroveň.
Tak si ho s nami poďte upiecť! :)
1 porcia obsahuje
- 214 kcal
- 15 g sacharidov
- 14 g tukov
- 6 g bielkovín
Na 10 porcií
- 1 celozrnné lístkové cesto
- 2 hrušky
- 80 g syra Brie
- 80 g syra s modrou plesňou
- 1 lyžica olivového oleja
- 20 g brusníc
- 20 g pekanových orechov
- 1 vajce
- štipka soli
Postup
-
Plech vyložte papierom na pečenie a rúru predhrejte na 180 °C. -
Hrušky umyte, zbavte ich jadrovníka a nakrájajte na tenké plátky. Orechy nasekajte nahrubo.
-
Cesto rozvaľkajte na obdĺžnikový plát. Preložte ho na plech, povrch prepichajte vidličkou a potrite olejom. Okraje potrite rozšľahaným vajcom a ohnite.
-
Hrušky a syr rozprestrite na cesto. To dajte piecť na 30 minút do rúry.
-
Potom pridajte brusnice, orechy a pečte ďalších 10 minút.
-
Nechajte vychladnúť, nakrájajte na menšie kúsky a podávajte.
Dobrú chuť!