Ďalšia klasika, ktorú si jednoznačne zamilujete. Zapečené zemiaky so slaninou a cibuľou sú veľmi jednoduché, ale zato naozaj výborné jedlo!
1 porcia obsahuje
- 438 kcal
- 52 g sacharidov
- 26 g tukov
- 11 g bielkovín
Na 4 porcie
- 1 kg zemiakov
- 200 g slaniny
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička mletej rasce
- 1 čajová lyžička majoránu
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajové lyžičky čierneho korenia
- 500 ml vody
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 lyžice 12 % smotany
Postup
-
Zemiaky očistite a nakrájajte na menšie kúsky.
-
Slaninu nakrájajte na kocky, cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte na drobné kúsky.
-
Na panvici rozohrejte olej a na ňom opražte slaninu, cibuľu a cesnak. Pridajte nakrájané zemiaky, rascu, majorán, soľ a korenie a premiešajte. Prilejte vodu, zakryte pokrievkou a varte na strednom ohni asi 20 minút, kým nie sú zemiaky mäkké.
-
V miske zmiešajte múku so smotanou na varenie a pridajte do hrnca so zemiakmi a slaninou. Všetko premiešajte a varte ešte asi 5 minút, kým sa omáčka nezahustí.
-
A sedliacke zemiaky so slaninou sú hotové! Tak dobrú chuť!