Tradičné španielske jedlo, ktoré je extra jednoduché – opekané zemiaky s pikantnou paradajkovou omáčkou. Ideálna večera pre vegánov a vegetariánov, čo neradi trávia hodiny v kuchyni, no obľúbia si ju aj mäsožravci.
1 porcia obsahuje
- 303 kcal
- 43 g sacharidov
- 10 g tukov
- 6 g bielkovín
Na 2 porcie
- 4 zemiaky
- olivový olej v spreji
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g paradajkového pyré
- mletá rasca
- mletá paprika
- soľ
- čierne korenie
- petržlenová vňať
Postup
-
Zemiaky očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Osoľte ich a nechajte odstáť asi 30 minút. Potom ich varte domäkka v horúcej a osolenej vode asi 10‑15 minút. -
Na panvici rozpáľte olivový olej a opražte na ňom nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku, kým nebudú mäkké.
-
Pridajte paradajkové pyré a priveďte do varu. Dochuťte mletou sladkou paprikou a rascou a varte na strednom ohni asi 10 minút, kým omáčka nezhustne.
-
Na inej panvici rozpáľte olivový olej a osmažte na ňom predvarené zemiakové kúsky, kým nebudú z oboch strán zlatisté a chrumkavé. Presuňte ich na tanier a osoľte ich.
-
Podávajte s pikantnou omáčkou a nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!