Poke je klasika, keď nestíhaš, no chceš výživnú a plnohodnotnú večeru. Čo tak tentoraz tuniakovú klasiku trochu obmeniť a skúsiť verziu s kačicou, ľahko pikantnou omáčkou a zeleninou podľa chuti? Je to mega easy, hotové za 20 minút (ak máš už uvarenú ryžu zo včerajšej večere, stačí ti fakt len pár minút) a super aj ako mealprep do krabičky so sebou. 🥗
1 porcia obsahuje
- 442 kcal
- 30 g sacharidov
- 25 g tukov
- 24 g bielkovín
Na 2 porcie
- 2 balenia kačacích pŕs vo vlastnej šťave
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čajová lyžička zázvoru
- čili
- 100 ml hovädzího vývaru
- 3 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica medu
- 1 čajová lyžička šťavy z limetky
- 100 g ryže
- uhorka
- mrkva
- jarná cibuľka
- 1 lyžica olivového oleja
Postup
-
Rozpáľ väčšiu panvicu na stredne vysokom plameni a pridaj lyžicu oleja, zázvor, cesnak a čili podľa chuti. Restuj, kým sa korenie nerozvonia. -
Prilej vývar, sójovú omáčku, med a limetkovú šťavu. Nechaj prebublávať, kým sa omáčka nezredukuje na polovicu.
-
Medzitým na inej panvici zahrej kačacie prsia s trochou oleja.
-
Podávaj s uvarenou ryžou, plátkami uhorky a mrkvy, jarnou cibuľkou a ak máš rád spicy jedlá, pridaj aj čili papričku. Prelej omáčkou a servíruj.
Tak dobrú chuť!