Pinsa aj pizza je geniálna na všetky možné spôsoby, čo ťa len napadnú. Preto je super skúšať rôzne kombinácie. Dnes napríklad túto verziu s prosciuttom a figami v hlavnej úlohe.
Ak ti to znie bláznivo, rozhodne sa toho neboj. Figy sú totiž skvelým doplnkom k slaným jedlám. Či už ako chutney, alebo práve sladký a šťavnatý element navrchu. Navyše je teraz figová sezóna v plnom prúde, tak neváhaj ani minútu a túto verziu vyskúšaj. A nezabudni nám dať vedieť, ako chutila tebe. Tu v komentároch alebo na Instagrame s označením @vilgainrecepty.
1 porcia obsahuje
- 1 063 kcal
- 135 g sacharidov
- 37 g tukov
- 51 g bielkovín
Na 1 porciu
- 1 základ na pinsu
- 80 g kyslej smotany
- 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
- 80 g mozzarelly
- 1 figa
- soľ
- čierne korenie
- 3 plátky prosciutta
- 2 lyžice balsamica crema
- 30 g rukoly
Postup
-
Najprv si predhrej rúru na 250 °C. -
Zmiešaj kyslú smotanu s cesnakom a podľa chuti pridaj soľ a korenie.
-
Zmes natri na základ na pinsu, posyp postrúhanou mozzarellou a nakoniec pridaj na plátky nakrájanú figu.
-
Daj upiecť v rúre na 7‑8 minút.
-
Upečenú pinsu dozdob prosciuttom, rukolou a pokvapkaj krémovým balzamicom podľa chuti.
Tak dobrú chuť!