Presuňte sa s nami do slnečného Talianska s našou pinsou zdobenou syrom burrata a pistáciami. Táto kombinácia je síce trochu netradičná, verte nám, že si však na nej naozaj pochutíte. Svoje pocity z receptu nám nezabudnite zazdieľať v komentároch alebo na Instagrame s označením @vilgainrecepty! :)
1 porcia obsahuje
- 1 537 kcal
- 133,5 g sacharidov
- 81,3 g tukov
- 73,3 g bielkovín
Na 1 porciu
- 1 základ na pinsu
- 200 ml paradajkového pyré
- sušený cesnak
- sušená bazalka
- soľ
- čierne korenie
- 1 mozzarella
- 1 burrata
- 100 g mortadelly
- 10 g pistácií
Postup
-
Pripravíme si paradajkovú omáčku. Paradajkové pyré zmiešame so sušeným cesnakom, bazalkou, osolíme a okoreníme. Potom natrieme na cesto na pinsu. -
Posypeme potrhanou mozzarellou a dáme na 10 minút pri teplote 250 °C zapiecť.
-
Na zapečenú pinsu vyskladáme mortadellu a potrhanú burratu. Celú pinsu posypeme drvenými pistáciami.
-
A môžeme podávať. Tak dobrú chuť.