Poď si na večeru upiecť pravú rímsku pizzu. Tentokrát použi taliansku pinsu romana. Ide o ľahšiu a oválnejšiu verziu pizze a je to vlastne akási stredná cesta medzi focacciou a pizzou. Pinsu stačí dozdobiť podľa svojej chuti a dať na 7 minút do rúry.
Máme tu pre teba hneď 3 inšpirácie!
1 porcia obsahuje
- 1 089 kcal
- 122 g sacharidov
- 44 g tukov
- 58 g bielkovín
Na 1 porciu
- 1 základ na pinsu
- 20 g Vilgain Vegan Sugo Basilico
- 1 balenie mozarelly
- 30 g parmezánu
- 60 g cherry paradajok
- čerstvá bazalka
- oregano
- 1 základ na pinsu
- 20 g Vilgain pesta genovese
- 30 g parmezánu
- 1 štipka rozmarínu
- olivový olej
- 1 základ na pinsu
- 20 g Vilgain Vegan Sugo Basilico
- 1 balenie mozzarelly
- 1 balenie prosciutta
- 60 g cherry paradajok
- rukola
Postup
-
Pinsa Napoletana
1089 kcal | 122 g S | 58 g B | 44 g T
Na základ na Pinsu nanes paradajkové sugo a rozotri ho po celom povrchu. Posyp oreganom, pridaj nakrájanú mozzarellu a posyp nastrúhaným parmezánom. Daj piecť do predhriatej rúry na 250 °C na 7 minút. Nakoniec posyp parmezánom, rozkrojenými paradajkami a čerstvou bazalkou.
-
Pinsa à la foccacia
822 kcal | 117 g S | 37 g B | 26 g T
Na základ na Pinsu nanes pesto a rozotri ho po celom povrchu. Posyp nastrúhaným parmezánom a daj piecť do predhriatej rúry na 250 °C na 7 minút. Nakoniec posyp rozmarínom a pokvapkaj olivovým olejom.
-
Pinsa Prosciutto & Rukola
1087 kcal | 122 g S | 64 g B | 41 g T
Na základ na Pinsu nanes paradajkové sugo a rozotri ho po celom povrchu. Pridaj nakrájanú mozzarellu a daj piecť do predhriatej rúry na 250 °C na 7 minút. Na upečenú Pinsu nakoniec naukladaj prosciutto, nakrájané cherry paradajky a čerstvú rukolu.
Dobrú chuť.
-
Tak ktorú príchuť si pripravíš ako prvú?