Začínaš mať vianočnú náladu, chceš nejaký voňavý snack ku káve, no nechceš na to ísť zhurta? Tak čo skúsiť tieto mäkké perníčkové cookies, ktoré sme urobili z ovsených vločiek, takže okrem skvelej chuti dostaneš tiež peknú nádielku vlákniny! 🍪
1 porcia obsahuje
- 120 kcal
- 17 g sacharidov
- 4 g tukov
- 3 g bielkovín
Na 16 porcií
- 150 g Vilgain ovsených vločiek
- 75 g ovsenej múky
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 1 lyžica perníkového korenia
- 1 štipka morskej soli
- 30 g kokosového oleja
- 120 g Vilgain medu z oblasti lesa
- 1 vajce
- 10 kvapiek vanilkového extraktu
- 2 lyžice čakankového sirupu
- 80 g trstinového práškového cukru
- 10 ml vody
Postup
-
Predhrej rúru na 175 °C, vylož plech papierom na pečenie a zmiešaj suché prísady: ovsené vločky, ovsenú múku, kypriaci prášok, perníkové korenie a soľ. -
V inej mise vyšľahaj rozpustený kokosový olej, čakankový sirup, med, vajcia a vanilkový extrakt. Potom zmiešaj mokré a suché prísady, kým sa nespoja do kompaktného cesta.
-
Z cesta vytvaruj guľky (každú vo veľkosti 1 polievkovej lyžice) a polož ich na plech. Mierne ich stlač vidličkou. Peč cca 10 minút, kým nie sú okraje zlatohnedé.
-
Pred pridaním polevy nechaj sušienky vychladnúť na mriežke. Potom zmiešaj práškový cukor s trochou teplej vody. Vodu pridávaj postupne podľa konzistencie. Sušienky polej alebo namáčaj a nechaj stuhnúť.
-
Tak dobrú chuť!