Máš rád/a sušienky, ale všetky sú na teba príliš sladké? Skús tie naše s dvojitou čokoládou. Sú super jednoduché na prípravu a také dobré, že ťa budú lákať zjesť celý plech na posedenie!
Tip: Pre najlepší chuťový pôžitok odporúčame podávať s mliekom a ešte teplé z rúry.
1 porcia obsahuje
- 200 kcal
- 21 g sacharidov
- 10 g tukov
- 5 g bielkovín
Na 8 porcií
- 140 g ovsenej múky
- 20 g kakaa
- 50 g trstinového cukru
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 50 g lámanej čokolády
- 50 g ghee
- 100 ml mlieka
- 1 vajce
- 30 g čokoládového proteínu
Postup
-
-
Daj si predhriať rúru na 180 °C.
V miske si zmiešaj ghí s trstinovým cukrom a pridaj lyžicu mlieka. Potom do zmesi vyklepni vajcia, prilej mlieko a pridaj nasekanú horkú čokoládou.
-
Všetky sypké ingrediencie (ovsenú múku, kakao, proteín a kypriaci prášok) zmiešaj v ďalšej miske.
-
Potom spoj obe zmesi a vypracuj ich na tuhšie cesto a podľa potreby prisyp múku alebo prilej mlieko.
-
Na plech vyložený papierom na pečenie daj 1 lyžicu zmesi a nijako špeciálne netvaruj. Nechaj tvar guľôčky.
-
Daj piecť do rúry na približne 8‑10 min.
-
Úplne najlepšie sú ešte teplé s hrnčekom mlieka.
Dobrú chuť!