Penne all‘arrabiata je tradičné talianske jedlo, ktoré sa vyznačuje pikantnou omáčkou z paradajok a červeného korenia. Táto chuťovo výrazná a jednoduchá omáčka je obľúbená pre svoju jedinečnú kombináciu chuti a pikantnosti. Pripravte si preto toto lahodné jedlo plné talianskeho šarmu!
1 porcia obsahuje
- 405 kcal
- 60 g sacharidov
- 17 g tukov
- 16 g bielkovín
Na 2 porcie
- 300 g penne
- 3 paradajky
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 čili paprika
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička oregana
- soľ
- 2 čajové lyžičky červeného korenia
- petržlenová vňať
- 20 g parmezánu
Postup
-
Vo veľkom hrnci s osolenou vriacou vodou uvarte penne podľa pokynov na obale, pokiaľ nie sú al dente (t.j. uvarené, ale stále pevné).
-
Medzitým vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nasekaný cesnak a čili papričku a restujte asi 1‑2 minúty, kým nezačnú uvoľňovať vôňu. Pridajte tiež nasekané paradajky a varte ich asi 5 minút, kým sa paradajky nerozpadnú a nevytvoria ľahkú omáčku. Prisypte sušené oregano a premiešajte. Ochutnajte omáčku a prípadne ju osoľte a okoreňte podľa svojej chuti.
-
Do panvice s omáčkou dajte uvarené penne a premiešajte, aby sa cestoviny rovnomerne obalili omáčkou.
-
Podávajte s nastrúhaným parmezánom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Tak buon appetito!