Využite sezónu hrušiek a pripravte si vynikajúci teplý dezert. Grécky jogurt vám dodá bielkoviny a o chrumkavosť sa postarajú pekanové orechy.
Nákup použitých surovín pre recept
1 porcia obsahuje
- 380 kcal
- 49 g sacharidov
- 15 g tukov
- 10 g bielkovín
Na 2 porcie
- 500 g hrušiek
- 140 g odtučneného gréckeho jogurtu
- 50 g pekanových orechov
- 1 čajová lyžička škorice
- 2 lyžice javorového sirupu
Postup
-
Hrušky umyjeme, rozkrojíme a lyžičkou vydlabeme jadrovník.
-
Hrušky poukladáme na plech alebo do zapekacej misky, posypeme škoricou a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 30 minút.
-
Vnútro upečených hrušiek naplníme gréckym jogurtom a posypeme nasekanými pekanovými orechmi. Nakoniec všetko pokvapkáme javorovým sirupom.