Plná záhrada alebo špajzka ovocia… typické leto. Kam ho ale dávať? Veď hej, kaše, nanuky, šaláty a koláče, to je tiež riešenie, ako nenechať všetky tie broskyne, marhule alebo jahody napospas okolitým vplyvom, niekedy to už však môže byť trošku nuda.
Presne preto sme si povedali, že je ten správny čas na túto bombu! Galetku plnú ovocia z minima surovín, ktorú zvládne upiecť každý za chvíľku. Nám zostalo veľa broskýň a čerešní, tak sme ich využili a bol to ten najlepší nápad! Poďte si, rovnako ako my, zlepšiť deň a upiecť toto pootvorené vrecko plné sviežosti! 🍒🍑
Postup
-
Rúru si predhrejeme na 170 °C. -
V miske zmiešame všetky suroviny na cesto a podľa toho, ako veľmi sypké bude, pridáme 4‑6 lyžíc studenej vody. Vypracované ho zabalíme do fólie a necháme minimálne hodinou odležať v chladničke.
-
Keď cesto vyberieme z chladničky von, vyvaľkáme ho na pomúčenej doske. Hrubé ho necháme asi 3‑4 mm.
-
Pomocou guľatej misky z neho vykrojíme 4 rovnako veľké kolieska. Doprostred každého dáme ovocie a pokvapkáme ho 1 lyžicou medu. Kúsky čerešní a broskýň tam ale skladajte tak, aby v každom koliesku zostali asi 2‑3 cm okraje.
-
A teraz je čas na zabalenie ovocia. Na to nám poslúžia voľné okraje, ktoré sme na koliesku nechali. Stačí ich len preložiť smerom k stredu, aby pri pečení nevytiekla šťava z ovocia.
-
Nakoniec kraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a môžeme 15‑20 minút piecť.
-
Galetky podávajte vychladnuté a s výsledkom sa s nami nezabudnite podeliť na Instagrame s označením @vilgainrecepty.
Tak dobrú chuť!