Vláčne cesto naspodku, karamelizované, šťavnaté a sladučké hrušky navrchu… MŇAM! O tento recept sa s vami jednoducho musíme podeliť. Dokonalosť na tanieri, ktorú vykúzlite počas hodiny si stopercentne obľúbite!
1 porcia obsahuje
- 276 kcal
- 36,5 g sacharidov
- 12,5 g tukov
- 5 g bielkovín
Na 8 porcií
- 4 hrušky
- 100 g masla
- 100 g trstinového cukru
- 150 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 60 ml mlieka
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- štipka soli
- 1/2 čajové lyžičky škorice
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Postup
-
Predhrejte si rúru na 180 °C.
-
V malej panvici rozpustite 50 g masla a pridajte 50 g cukru. Varte, kým zmes nezíska zlatistú farbu a nevytvorí sa tekutý karamel. Ten nalejte na dno okrúhleho pekáča a na karamel položte na 1/4 rozkrájanej hrušky.
-
V mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a škoricu.
-
V inej mise vyšľahajte zvyšné maslo s cukrom, kým nebude zmes nadýchaná. Postupne pridávajte vajcia a vanilkový extrakt.
-
Do zmesi s maslom postupne pridávajte zmes suchých ingrediencií striedavo s mliekom, kým nebude cesto hladké. Cesto potom nalejte na hrušky v pekáči.
-
Pečte v predhriatej rúre asi 35‑40 minút, nezabudnite na test špajdľou.
-
Po vybratí z rúry nechajte koláč chvíľku vychladnúť, potom ho opatrne obráťte.