Obrátený hruškový koláč

60 min.
7 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Obrátený hruškový koláč
ilustračný obrázok, zdroj: coles.com.au

Vláčne cesto naspodku, karamelizované, šťavnaté a sladučké hrušky navrchu… MŇAM! O tento recept sa s vami jednoducho musíme podeliť. Dokonalosť na tanieri, ktorú vykúzlite počas hodiny si stopercentne obľúbite!

1 porcia obsahuje 1 kus koláča

  • 276 kcal
  • 36,5 g sacharidov
  • 12,5 g tukov
  • 5 g bielkovín

Na 8 porcií

Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Predhrejte si rúru na 180 °C.

  2. V malej panvici rozpustite 50 g masla a pridajte 50 g cukru. Varte, kým zmes nezíska zlatistú farbu a nevytvorí sa tekutý karamel. Ten nalejte na dno okrúhleho pekáča a na karamel položte na 1/4 rozkrájanej hrušky.

  3. V mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a škoricu.

  4. V inej mise vyšľahajte zvyšné maslo s cukrom, kým nebude zmes nadýchaná. Postupne pridávajte vajcia a vanilkový extrakt.

  5. Do zmesi s maslom postupne pridávajte zmes suchých ingrediencií striedavo s mliekom, kým nebude cesto hladké. Cesto potom nalejte na hrušky v pekáči.

  6. Pečte v predhriatej rúre asi 35‑40 minút, nezabudnite na test špajdľou.

  7. Po vybratí z rúry nechajte koláč chvíľku vychladnúť, potom ho opatrne obráťte.

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
7 Páči sa mi Uložiť recept

Použité produkty v recepte

  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________