Nepečený dezert s tvarohovým krémom a jahodami

Kristína Močková
Kristína Močková
20 min.
59 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Nepečený dezert s tvarohovým krémom a jahodami

Piecť sa nám v tomto teple nechcelo, a tak sme oprášili tento retro dezert z našich detských rokov. Na odľahčenú verziu sme použili tvaroh, využili posledné jahody a chutný studený dezert je na svete. Zaspomínajte si na svoje mladé roky s touto Bebe strechou.

1 porcia obsahuje 1 kus rezu

  • 116 kcal
  • 15,4 g sacharidov
  • 5,1 g tukov
  • 2,7 g bielkovín

Na 18 porcií

Na krém:
  • 500 g polotučného tvarohu
  • 1 balenie jahodové náplně Dr. Oetker
Zvyšok:
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Nepečený dezert s tvarohovým krémom a jahodami Pripravíme si krém. My sme si pomohli práškom od Dr.Oetker (použili sme celé balenie), ktorý krém ztužil, osladil a ochutil. Pokiaľ ho použiť nechceme, môžeme ho nahradiť pudingovým práškom a pridať navyše sladidlo.

  2. Na alobal si nanesieme tenkú vrstvu krému. Len nevyhnutné množstvo, aby sa nám sušienky na alobale nešmýkali. Nepečený dezert s tvarohovým krémom a jahodami

  3. Rozložíme ich do troch radov. Nanesieme na ne prvú vrstvu krému a prikryjeme druhým radom sušienok. Nepečený dezert s tvarohovým krémom a jahodami

  4. Na druhú vrstvu keksov si nanesieme ďalšiu, tentoraz silnejšiu vrstvu krému. Doprostred naukladáme menšie jahody. Nepečený dezert s tvarohovým krémom a jahodami

  5. Opatrne zdvihneme dlhšie strany tak, aby sme vytvorili strechu. Krém by sa mal vo vnútri rovnomerne rozložiť. Zabalíme a necháme vychladiť v chladničke približne na 3–4 hodiny. Nepečený dezert s tvarohovým krémom a jahodami

  6. Nakoniec si rozpustíme čokoládu s lyžicou masla, strechu čokoládovou hmotou potrieme a potom posypeme kokosom. Dobrú chuť! Nepečený dezert s tvarohovým krémom a jahodami

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
59 Páči sa mi Uložiť recept