Piecť sa nám v tomto teple nechcelo, a tak sme oprášili tento retro dezert z našich detských rokov. Na odľahčenú verziu sme použili tvaroh, využili posledné jahody a chutný studený dezert je na svete. Zaspomínajte si na svoje mladé roky s touto BeBe strechou.
1 porcia obsahuje
- 116 kcal
- 15,4 g sacharidov
- 5,1 g tukov
- 2,7 g bielkovín
Na 18 porcií
- 500 g polotučného tvarohu
- 1 balenie jahodovej náplne Dr. Oetker
- 250 g bebe sušienok
- 100 g jahôd
- 100 g horkej čokolády
- 1 lyžica masla
- 1 lyžica kokosu
Postup
-
Pripravíme si krém. My sme si pomohli práškom od Dr.Oetker (použili sme celé balenie), ktorý krém ztužil, osladil a ochutil. Pokiaľ ho použiť nechceme, môžeme ho nahradiť pudingovým práškom a pridať navyše sladidlo. -
Na alobal si nanesieme tenkú vrstvu krému. Len nevyhnutné množstvo, aby sa nám sušienky na alobale nešmýkali.
-
Rozložíme ich do troch radov. Nanesieme na ne prvú vrstvu krému a prikryjeme druhým radom sušienok.
-
Na druhú vrstvu keksov si nanesieme ďalšiu, tentoraz silnejšiu vrstvu krému. Doprostred naukladáme menšie jahody.
-
Opatrne zdvihneme dlhšie strany tak, aby sme vytvorili strechu. Krém by sa mal vo vnútri rovnomerne rozložiť. Zabalíme a necháme vychladiť v chladničke približne na 3‑4 hodiny.
-
Nakoniec si rozpustíme čokoládu s lyžicou masla, strechu čokoládovou hmotou potrieme a potom posypeme kokosom. Dobrú chuť!