Nepečené dezerty so sušienkami sú skvelým sladkým potešením. Navyše sú jednoduché na prípravu. No skúšali ste už takýto dezert pred podávaním odložiť do mrazničky? Skvelá mňamka na leto.
1 porcia obsahuje
- 277 kcal
- 25,7 g sacharidov
- 11,7 g tukov
- 16 g bielkovín
Na 6 porcií
- 200 g Vilgain špaldových sušienok
- 500 g odtučneného tvarohu
- 20 g vanilkového proteínu
- 200 g jahôd
- 10 g arašidového masla
- 5 g arašidov
- 5 g lyofilizovaných jahôd
- 5 g jahodových coconut cubes
Postup
-
Umyté jahody nakrájame na plátky. -
V miske zmiešame tvaroh s proteínom. Po prípade môžete doplniť sladidlo (stevia drops, xylitol, čakankový sirup…)
-
Na dno malej formy rozotrieme krém. Na tvarohový krém poukladáme sušienky, znovu rozotrieme vrstvu krému, uložíme plátky jahôd a opäť tvarohový krém. Postup ešte zopakujeme – ďalšia vrstva sušienok, krému, jahôd a krému.
-
Na vrch rozmrvíme zvyšné sušienky, pokvapkáme orechovým maslom, posypeme nasekanými arašidmi a pridáme lyofilizované jahody a jahodové coconut cubes.
Takto pripravený dezert odložíme do mrazničky na 3‑4 hodiny.
-
Pripravený koláč nakrájame na 6 kúskov a podávame.