Kto by nemiloval ramen, polievku plnú zeleniny, vitamínov a bielkovín.
Ramen je tradičná japonská polievka, ktorá sa skladá z rezancov varených v silnom vývare, často s prídavkom miso pasty, sójovej omáčky, zázvoru a ďalších korenín. Polievka môže byť doplnená aj rôznymi ingredienciami podľa chuťových preferencií každého z nás. Skvelé sú napríklad vajíčka, kúsky mäsa, zelenina, morské plody a ďalšie prísady.
Dnes pre vás máme recept na miso vegetariánsku polievku, ktorá vás zasýti a dodá veľa energie. Tak poďme na to!
1 porcia obsahuje
- 485 kcal
- 42 g sacharidov
- 24 g tukov
- 22 g bielkovín
Na 2 porcie
- 515 ml zeleninového vývaru
- 200 ml vody
- 20 g miso pasty
- 10 g tahini
- 15 g avokádového oleja
- 160 g tofu
- 2 vajcia
- 3 g čili
- 60 g ružičkového kelu
- 60 g šampiňónov
- 40 g mrkvy
- 50 g póru
- 1 limetka
- 60 g rezancov ramen
- 1/2 čajové lyžičky morskej soli
- červené korenie
- 1/2 čajové lyžičky mletej papriky
Postup
-
Mrkvu očistíme a pomocou škrabky alebo strúhadla postrúhame na prúžky. Ružičkový kel umyjeme, zbavíme zlých listov a prepolíme. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Pór nakrájame na kolieska. -
Vývar spolu s vodou a 1/2 množstva mrkvy a šampiňónov privedieme do varu a zeleninu necháme povariť.
-
Keď bude zelenina skoro hotová, pridáme pór a rezance a polievku varíme, kým rezance nezmäknú.
-
Platničku vypneme a nakoniec vmiešame tahini, miso pastu a polievku dochutíme soľou, čiernym korením a čili.
-
Zvyšok mrkvy a šampiňónov opečieme na panvici dozlatista.
-
Zeleninu dáme bokom a na rovnakej panvici opečieme aj na kocky nakrájaného tofu s trochou oleja, paprikou a soľou.
-
Vajcia uvaríme podľa našich preferencií.
-
Polievku servírujeme s vajcom, opečeným tofu a zeleninou. Tak dobrú chuť!