Aj keď sa táto ryža s obľubou varí v Mexiku, svoj pôvod má v arabskej kuchyni. „Červená ryža“ sa pripravuje v každom kúte sveta trochu inak, no vždy je to kombinácia dlhozrnnej ryže, paradajok a korenín. Je to plnohodnotný pokrm na obed či večeru.
1 porcia obsahuje
- 506 kcal
- 57 g sacharidov
- 10,5 g tukov
- 44 g bielkovín
Na 4 porcie
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice olivového oleja
- 335 g kuracieho mäsa
- 200 g Vilgain basmati ryže
- 145 g paradajkového pyré
- 315 ml kuracieho vývaru
- 1 balenie ready to eat fazule
- himalájska soľ
- čierne korenie
- 70 g cheddaru
- 100 g mrazenej zeleniny
Postup
-
Na olivovom oleji opečieme cibuľu, potom pridáme nasekaný cesnak a mäso. Všetko spolu poriadne poopekáme. Ochutíme soľou a čiernym korením. -
Ďalej pridáme mrazenú zeleninu, ryžu, do toho paradajkové pyré a zalejeme kuracím vývarom.
-
Ešte raz premiešame, zakryjeme pokrievkou a necháme 20 minút podusiť na najnižšom stupni.
-
Keď už to je hotové, primiešame len fazuľu, posypeme syrom a na chvíľu ešte prikryjeme pokrievkou, kým sa syr nerozpustí. Môžeme podávať.
-
Dobrú chuť!