Klasika je klasika, ale čo tak spestriť svoj tanier s cukrovinkami aj niečím netradičným? Thumbprint cukrovinky sú vo svete obľúbené a určite si ich obľúbite aj vy.
Tie naše sú plné orechovej chuti a jednoduché na prípravu. Môžete si ich upiecť na poslednú chvíľu a naplniť ich napríklad orechovým maslom, ktoré sme zvolili my, alebo kvalitnou marmeládou. Záleží iba na vašich chutiach!
1 porcia obsahuje
- 90 kcal
- 5,7 g sacharidov
- 5,5 g tukov
- 2,8 g bielkovín
Na 34 porcií
- 120 g celozrnnej špaldovej múky
- 120 g mandľovej múky
- 1/2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 1/2 čajové lyžičky mletej vanilky
- 50 g masla
- 1 bielok
- 80 ml javorového sirupu
- Vilgain Sweet Nuts s arašidmi a kakaom
- Vilgain ríbezľová marmeláda
Postup
-
Najprv v mise zmiešame všetky suché suroviny. -
Maslo dáme rozpustiť na stredný plameň, a potom vychladnúť. Pridáme k nemu javorový sirup a zmes spoločne s bielkami zmiešame so sypkými surovinami. Rukou vytvoríme nelepivé cesto a necháme ho odležať aspoň 30 minút v chladničke.
-
Z cesta uváľame rovnako veľké guľôčky. Pomôcť si môžeme kuchynskou váhou. My sme ich nechali po 13 g. Guľôčky vložíme na plech s papierom na pečenie a tvoríme do nich prstom alebo druhou stranou varešky hlboké jamky.
-
Pečieme v predhriatej rúre na 160 °C približne 10 minút.
-
Cukrovinky necháme vychladiť. Po vychladení plníme orechovým maslom alebo marmeládou. Následne skladujeme v chlade. Z chladného miesta vyberieme cukrovinky vždy aspoň 10 minút pred podávaním.
Tip: v chladničke odporúčame skladovať maximálne týždeň.
-
Krásne Vianoce a dobrú chuť!