Kto by nemiloval čučoriedky? No a kto by nemiloval koláče? O to viac, keď sa nemusíte prplať s malými kolieskami, ale upečiete rovno celý plech. Radosť tak urobíte celej rodine a tento koláč bude na vašom stole zaručene často. Tak poďme rovno na to!
1 porcia obsahuje
- 329,7 kcal
- 55,4 g sacharidov
- 8,6 g tukov
- 6,5 g bielkovín
Na 12 porcií
- 500 g hladkej múky
- 250 ml mlieka
- 100 g trstinového cukru
- 100 g Vilgain grass - fed ghee
- 1 balenie Vilgain sušeného droždia
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička soli
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 400 g čučoriedok
- 100 g trstinového cukru
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 1 citrón
- 100 g ovsených vločiek
- 50 g trstinového cukru
- 50 g ghee
Postup
-
Najprv aktivujte sušené droždie podľa návodu na obale. -
Vo veľkej mise zmiešajte múku, cukor, soľ, vanilkový extrakt a rozpustené maslo. Pridajte aktivované droždie a vajcia a spracujte na hladké cesto.
-
Cesto prikryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste asi hodinu alebo dokým nezdvojnásobí svoj objem.
-
Pre náplň zmiešajte čučoriedky, cukor, kukuričný škrob a citrónovú šťavu a varte 5‑10 minút, kým nezhustne.
-
Vykysnuté cesto rozvaľkajte na vymastený a múkou vysypaný plech.
-
Čučoriedkovú náplň rovnomerne rozotrite po ceste a navrch pridajte posýpku z rozmixovaných ovsených vločiek, cukru a ghee izbovej teploty.
-
Predhrejte rúru na 180 °C a pečte 25‑30 minút, alebo kým koláč nebude zlatohnedý.
-
Nechajte koláč vychladnúť a podávajte. Tak dobrú chuť!








