Bombový šťavnatý burger v tortille plný chuti a navyše hotový za pár minút. Toto jedlo si jednoducho zamiluješ! Ak totiž neodmietaš grilovačky, ale nechce sa ti rozpaľovať gril, alebo je už po sezóne, nie je nič jednoduchšie, než na tortillu rozprestrieť mäso, opiecť a dochutiť podľa toho, na čo máš práve chuť.
My sme tentoraz zvolili dokonalú verziu s medovým twistom, ktorú jednoducho musíš skúsiť. 🤤
1 porcia obsahuje
- 533 kcal
- 46,8 g sacharidov
- 19,5 g tukov
- 40,2 g bielkovín
Na 3 porcie
- 300 g mletého kuracieho mäsa
- 1/2 čajové lyžičky sušenej cibule
- 1/2 čajové lyžičky sušeného cesnaku
- 1/2 čajové lyžičky údenej mletej papriky
- soľ
- čierne korenie
- 30 g Vilgain kvetového medu
- 1,5 čajové lyžičky Vilgain chilli sauce
- štipka chilli vločiek
- 6 lyžíc odtučneného gréckeho jogurtu
- 3 čajové lyžičky šťavy z citrónov
- 1/2 čajové lyžičky sušeného cesnaku
- 1/2 čajové lyžičky sušenej cibule
- 1/2 čajové lyžičky údenej mletej papriky
- 1 čajová lyžička kôpru
- 2 čajové lyžičky pažítky
- soľ
- čierne korenie
- 5 lyžíc vody
- 3 Vilgain celozrnnej tortilly
- ľadový šalát
- paradajka
- červená cibuľa
- 6 plátkov cheddaru
- olivový olej v spreji
Postup
-
Začneme prípravou mäsa. Mäso v mise zmiešame s korením – sušeným cesnakom, sušenou cibuľou, údenou mletou paprikou, soľou a čiernym korením. -
Na dip zmiešame grécky jogurt s korením, bylinkami, šťavou z citróna a trochou vody.
-
Ďalej si pripravíme medovú zálievku, na ktorú zmiešame med s chilli omáčkou z pečených paprík a trochou chilli vločiek.
-
Mäso rozdelíme na 3 diely. Z každého dielu vytvarujeme guľôčku, ktorú natlačíme na tortilu.
-
Rozohrejeme panvicu s trochou olivového oleja. Na panvicu vložíme tortillu mäsom smerom dole a takto restujeme približne 5 minút. Potom tortillu otočíme, mäso potrieme medovou zálievkou a na vrch položíme 2 plátky cheddaru.
-
Tortillu zložíme z panvice, na mäso pridáme ľadový šalát, plátky paradajky a plátky červenej cibule.
-
Všetko zalejeme dipom a medovou zálievkou. Tortillu preložíme a môžeme podávať.
-
Dobrú chuť!