Máš chuť na burger 🍔 a premýšľaš, že si objednáš donášku? Zadrž! Easy burger si rýchlo pripravíš aj doma bez zbytočných aditív navyše, z kvalitných surovín s jasným pôvodom, dochutený presne tak, ako chceš. Tentokrát navyše v odľahčenej verzii bez vyprážania, takže s nižším podielom tukov aj kalórií! Paráda, nie? 😏
1 porcia obsahuje
- 526 kcal
- 56 g sacharidov
- 19 g tukov
- 32 g bielkovín
Na 2 porcie
- 200 g R2E kuracieho mäsa
- 2 čajové lyžičky plnotučnej horčice
- 1 štipka granulovaného cesnaku
- 1 štipka granulovanej cibule
- 1 štipka sladkej papriky
- 1 vajce
- 40 g kukuričnej strúhanky
- 2 burgerové žemle
- 30 g majonézy light
- 50 g ľadového šalátu
- 50 g cherry paradajok
Postup
-
Najprv si priprav zmes na kuracie burgre. Mäso z konzervy premiestni do misky a zmiešaj spoločne s jedným vajíčkom, korením a strúhankou. -
Nechaj chvíľu odležať, aby strúhanka nasiakla vodu.
-
Predhrej rúru na 200 °C.
Z mäsovej zmesi vytvor gule, ktoré obal v kukuričnej strúhanke. Tie potom premiestni na plech vyložený papierom na pečenie, jemne stlač a daj piecť do rúry na cca 30‑40 minút.
-
Burgerové žemličky rozkroj a polovice zľahka opeč.
👉🏻 Nechceš používať kupované žemle? Priprav si napríklad tieto domáce cottage žemle, ktoré burgeru dodajú ešte viac bielkovín.
-
Teraz už prichádza na rad servírovanie.
Na spodnú polovicu žemle daj lyžicu light majonézy a kuracie mäso. Pridaj nakrájaný šalát, paradajky a nakoniec druhú polovicu žemle, opäť natretú majonézou.
-
A môžeš vychutnávať, tak dobrú chuť!