Burger a tortilla, obľúbené rýchle jedlá, ktoré sa vždy hodia. Čo tak ich spojiť dokopy a pripraviť si jednoduchú večeru hotovú za 10 minút, ktorá tvoje telo dokonale vyživí? Dochutiť si môžeš celé jedlo podľa seba, pridať syr, kyslú uhorku aj ďalšiu zeleninu a vykúzliť tak nespočetné množstvo kombinácií, čo ťa len tak neprestanú nudiť. Tak čo? Vyskúšaš?
PS: nezabudni si kuknúť kompletný video recept s postupom v ASMR 👂🏻 verzii na našom YouTube!
1 porcia obsahuje
- 510 kcal
- 42 g sacharidov
- 26 g tukov
- 25 g bielkovín
Na 1 porciu
- 1 Vilgain celozrnná tortilla
- 100 g mletého hovädzieho mäsa
- štipka soli
- štipka čierneho korenia
- 1/2 čajové lyžičky granulovaného cesnaku
- 10 g ľadového šalátu
- 10 g cibule
- 2 ml avokádového oleja
- 1 lyžica majonézy light
- 1 lyžica Vilgain kečupu BIO
- 1 lyžica horčice
Postup
-
Ako prvý si priprav dresing – zmiešaj majonézu, kečup a horčicu.
-
Potom si vyber mleté hovädzie mäso, rozvaľkaj do guľôčky a jemne rozvrstvi do krajov tortilly. Osoľ, okoreň čiernym korením a pridaj granulovaný cesnak podľa chuti.
-
Daj bokom s mäsom na panvicu s trochou oleja a restuj asi 3 minúty. Otoč a restuj ešte 1 minútu dochrumkava.
-
Nakrájaj si šalát a cibuľu a môžeš sa pustiť do servírovania.
-
Na orestované mäso daj dresing, nakrájaný šalát a cibuľu a tortillu prehni. Potom už len prekroj v polovici a podávaj napríklad s obľúbeným šalátom.