Využiť pečené bataty namiesto burgerovej žemle? Prečo nie! Tento odľahčený sweet potato burger vám poslúži ako skvelý letný obed alebo večera, na ktorej si pochutná nielen ten, čo obmedzuje pečivo, ale ak nepoužijete worchesterovú omáčku aj bezlepkár!
Vyskúšate túto verziu aj vy? Nezabudnite sa s nami s výsledkom pochváliť na Instagrame s označením @vilgainrecepty! 📸
1 porcia obsahuje
- 317 kcal
- 13,9 g sacharidov
- 14,6 g tukov
- 20,3 g bielkovín
Na 5 porcií
- 2 bataty
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- 1 čajová lyžička oregana
- 1/2 čajové lyžičky soli
- 1/2 čajové lyžičky čierneho korenia
- 2 lyžice worcester omáčky
- dijonská horčica
- valeriánka
- 50 g syra feta
- olivový olej v spreji
- štipka vločkovej soli
Postup
-
Bataty nakrájame na cca 1 cm hrubé plátky, položíme na plech s papierom na pečenie, postriekame olivovým olejom a posypeme vločkami morskej soli. -
Pečieme v rúre na 180 °C 30 minút.
-
Mleté mäso zmiešame s mletou paprikou, oreganom, soľou, čiernym korením, worcestrovou omáčkou a dijonskou horčicou.
-
Z mäsa spracujeme 5 burgerov a orestujeme z oboch strán na troške oleja.
-
Opečené bataty potrieme dijonskou horčicou. Pridáme valeriánku, mäso, zasypeme syrom feta a priklopíme plátkom batatu.
-
A máme hotovo, tak dobrú chuť!