Chceš chuť ako z fast foodu, ale bez fast ingrediencií, ktoré ťa spomalia a tvojmu telu nič nedajú? Tu máš domáci twister, ktorý zvládneš pripraviť za chvíľku aj s minimálnymi skúsenosťami v kuchyni, z kvalitných surovín, pri ktorých si ustriehneš zloženie a pôvod a navyše bez vyprážania v oleji. 🌯
Šťavnaté kurča v chrumkavej strúhanke panko, jednoduchá omáčka, čerstvá zelenina a tortilla, ktorá drží pokope aj po rozbalení z krabičky. Ideálne na obed do práce alebo jednoducho vtedy, keď máš chuť na niečo „nezdravé“, ale vieš, že doma si to spravíš lepšie.
1 porcia obsahuje
- 678 kcal
- 88 g sacharidov
- 17 g tukov
- 41 g bielkovín
Na 4 porcie
- 400 g kuracích pŕs
- 150 g bieleho jogurtu
- soľ
- čierne korenie
- sušený cesnak
- sušená cibuľa
- čili
- mletá paprika
- 50 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 100 g strúhanky panko
- ghee v spreji
- 4 Vilgain wrapy
- paradajka
- ľadový šalát
- 2 lyžice gréckeho jogurtu
- 1 čajová lyžička majonézy
- 1 čajová lyžička horčice
- soľ
- čierne korenie
- sušená cibuľa
Postup
-
Kuracie prsia naporciuj, zmiešaj s jogurtom a korením podľa chuti a nechaj chvíľu odležať. Ideálne je nechať mäso odležať viac hodín, pokojne ho daj do chladničky cez noc. Mäso tak bude dokonale krehké a ochutené.
-
Naložené mäso obaľ v trojobale (múka‑vajce‑panko), postriekaj trochou ghee a daj do teplovzdušnej fritézy alebo do rúry na 200 °C na 15‑20 minút. Mäso v polovici pečenia otoč a sleduj ho. Doba pečenia vždy závisí od hrúbky mäsa a od výkonu rúry.
-
Medzitým si priprav dip zmiešaním všetkých potrebných ingrediencií (grécky jogurt, majonéza, horčica a korenie).
-
Potom stačí všetko poskladať do wrapu, zabaliť a vychutnávať si!





