Čo skúsiť obmenu klasického rezňa? Túto japonskú verziu stojí za to vyskúšať. Na povrchu krásne chrumkavé kura, vo vnútri dokonale šťavnaté, s intenzívnou sladkastou omáčkou a nasekanou kapustou… Mňam! A navyše vo fit verzii z teplovzdušnej fritézy.
1 porcia obsahuje
- 494 kcal
- 65 g sacharidov
- 7 g tukov
- 40 g bielkovín
Na 1 porciu
- 4 kuracie prsia
- 100 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 200 g strúhanky panko
- soľ
- čierne korenie
- 80 ml kečupu s nižším obsahom cukru
- 60 ml worcester omáčky
- 45 ml lupinovej amino omáčky
- 15 g trstinového cukru
- 10 g dijonskej horčice
- 5 g sušeného cesnaku
- 200 čínskych kapúst
Postup
-
Kuracie prsia zľahka naklepte tĺčikom na mäso, aby mali rovnakú hrúbku po celej dĺžke. Osoľte a okoreňte z oboch strán.
-
Pripravte si tri misky: do prvej dáte múku, do druhej rozšľahané vajcia a do tretej panko strúhanku. (Alebo klasickú z pečiva. Vďaka panko strúhanke bude ale kura viac krehké a chrumkavé.)
-
Kuracie prsia obaľte postupne v múke, potom vo vajciach a nakoniec v strúhanke. Uistite sa, že sú rezne rovnomerne pokryté vrstvou trojobalu.
-
Dajte do teplovzdušnej fritézy rozohriatej na 200 °C asi na 10‑15 minút – kým kura nebude pekne chrumkavé a prepečené.
-
Medzitým si pripravte Tonkatsu omáčku. Všetky ingrediencie starostlivo premiešajte.
-
Rezne podávajte nakrájané na prúžky spoločne s nakrájanou čerstvou kapustou a Tonkatsu omáčkou. Prípadne môžete pridať aj uvarenú jazmínovú ryžu.