Ak máš chuť na štrúdľu, ale nechceš sa prplať s cestom a čakať, kým sa upečie – tento dezert je presne pre teba. Sladké jablká, voňavá škorica, chrumkavá granola a tvaroh s náložou bielkovín ti vytvoria štrúdľovú „náhradu“ vo fit verzii. Navyše sa ti zmestí do pohára, takže je ideálny na cesty, do práce alebo ako rýchla desiata či raňajky.
1 porcia obsahuje
- 434 kcal
- 47 g sacharidov
- 12 g tukov
- 34 g bielkovín
Na 2 porcie
- 250 g odtučneného tvarohu
- 30 g Vilgain proteínu škoricová rolka
- 200 g jabĺk
- 25 g medu
- stevia drops
- 60 g proteínovej granoly s jablkami a škoricou
- škorica
- 10 g pekanových orechov
Postup
-
Začni tým, že obľúbenú granolu rozmrvíš na dno pohára. My sme použili tú našu s vyšším obsahom bielkovín v príchuti jabĺk so škoricou, ktoré sa k štrúdľovému dezertu perfektne hodia!
-
V miske si zmiešaj tvaroh so stevia drops (množstvo necháme na tvojich chuťových pohárikoch, bohato stačí pár kvapôčok). Primiešaj tiež proteín a tvarohovú zmes nanes na granolu v pohári.
-
Jablká si nakrájaj na kocky a daj zľahka povariť so škoricou, trochou vody a medom. Var, pokiaľ sa tekutá medová časť nezredukuje do karamelovej konzistencie. Nechaj vychladnúť.
-
Potom už len stačí navrstviť jablká na tvaroh, prípadne posypať orieškami alebo poliať obľúbeným toppingom. Tak dobrú chuť doma aj na cestách!