Vláčne vo vnútri, chrumkavé na povrchu, hotové do 15 minút, nepotrebujete váhu a všetko zvládnete s jedným hrnčekom: presne to vystihuje tieto jednoduché vafle. Ideálne raňajky alebo dezert, keď sa vám nechce zdĺhavo piecť. Poďme sa pozrieť, ako ich pripraviť.
1 porcia obsahuje
- 150 kcal
- 22,1 g sacharidov
- 5 g tukov
- 6 g bielkovín
Na 4 porcie
- 1 hrnček hladkej múky
- 2 lyžice trstinového cukru
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- štipka soli
- 1 hrnček mlieka
- 2 vajcia
- 6 kvapiek vanilkového extraktu
- 2 lyžice masla
- ghee v spreji
Postup
-
Vo veľkej mise zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a štipku soli.
-
V inej miske rozmiešajte mlieko, vajcia a rozpustené maslo. Pridajte aj vanilkový extrakt.
-
Postupne pridajte mokré ingrediencie do suchých ingrediencií a miešajte, kým nedostanete hladké a bezhrudkové cesto.
-
Predhrejte vafľovač a zľahka ho postriekajte s ghee v spreji. Nalejte naň cesto – množstvo cesta závisí od veľkosti vášho vafľovača.
-
Zatvorte veko a pečte, kým vafle nie sú zlatohnedé a chrumkavé. Opakujte postup s ďalším cestom, kým ho všetko nevyužijete.
-
Hotové vafle podávajte napríklad s javorovým sirupom, banánom, pekanovými orechmi a plátkom masla. Použiť však môžete to, čo máte radi – ovocie, grécky jogurt, zmrzlinu alebo orechové maslo. Tak dobrú chuť!