Hash brown je klasické americké raňajkové jedlo, obľúbené pre svoju chrumkavosť na povrchu a vláčnosť vo vnútri. Je to rýchlovka, ktorá skvele doplní slané raňajky alebo si ju dajte ako prílohu k čomukoľvek.
1 porcia obsahuje
- 331 kcal
- 45,1 g sacharidov
- 13,8 g tukov
- 5,2 g bielkovín
Na 2 porcie
- 4 zemiaky
- cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- soľ
- čierne korenie
- 1 lyžica hladkej múky
- tymian
- 1 lyžica masla
- 2 lyžice olivového oleja
Postup
-
Zemiaky dôkladne umyte, očistite a nastrúhajte na hrubom strúhadle. Nastrúhané zemiaky ihneď namočte do misky s ľadovou vodou, aby nedošlo k ich oxidácii a zmene farby.
-
Cibuľu a cesnak očistite a jemne nasekajte. Cibuľu môžete prípadne tiež nastrúhať.
-
Zemiaky vyberte z vody a dôkladne ich vytlačte alebo vysušte pomocou čistej utierky či papierového uteráka, aby sa odstránilo čo najväčšie množstvo vody.
-
V mise zmiešajte nastrúhané zemiaky, nasekanú cibuľu, cesnak, soľ, čierne korenie a nasekaný čerstvý tymian. Pre väčšiu chrumkavosť môžete pridať lyžicu múky a dobre premiešajte.
-
Na panvici rozohrejte zmes oleja a masla na stredne vysokej teplote. Použitie kombinácie oleja a masla pomôže dosiahnuť chrumkavejší povrch a bohatšiu chuť.
-
Vložte zmes zemiakov na panvicu a vytvarujte ju do kruhu alebo obdĺžnika s hrúbkou asi 1 cm.
-
Opečte hash browns z oboch strán do chrumkava. Vyberajte na papierovú utierku, ktorá vsiakne prebytočný olej.
-
Hash browns môžete podávať napríklad s obľúbenou omáčkou. Tak dobrú chuť!