Milovníci hranolčekov, zbystrite, a milovníci cukety, ešte viac. Ak vás už totiž nebaví dookola točiť zemiaky, bataty alebo mrkvu, tento recept je pre vás ako stvorený. Hranolčeky z cukety si stopercentne obľúbite! Ideálnu prílohu alebo snack s dipom k filmu máte na stole raz‑dva. A tá chuť a chrumkavosť! To jednoducho musíte skúsiť…
1 porcia obsahuje
- 410 kcal
- 33 g sacharidov
- 23 g tukov
- 15 g bielkovín
Na 3 porcie
- 2 cukety
- 1 čajová lyžička soli
- 2 vajcia
- 200 g strúhanky panko
- 1 čajová lyžička granulovaného cesnaku
- 1 čajová lyžička oregana
- 1/2 čajové lyžičky čierneho korenia
- olivový olej v spreji
- 2 lyžice parmezánu
Postup
-
Rúru predhrejte na 220 °C a plech vymažte olivovým olejom. -
Cukety umyte a nakrájajte na hranolčeky. Posypte soľou a nechajte 10 minút odstáť.
-
Vajcia rozklepnite do misky a rozšľahajte. V druhej mise zmiešajte strúhanku, parmezán, cesnakový prášok, oregano a čierne korenie.
-
Cuketové hranolčeky osušte papierovým uterákom. Potom každý hranolček najprv obaľte vo vajciach, potom v suchej zmesi.
-
Obalené hranolčeky rovnomerne rozprestrite na plech a pečte v predhriatej rúre 20‑25 minút, kým nie sú zlatisté a chrumkavé.
-
Podávajte teplé, ideálne s obľúbenou omáčkou. Výborné sú napríklad s bazalkovým pestom. Tak dobrú chuť!