Chutney omáčky nielen k mäsu
Chutney, v slovenčine aj čatní, predstavuje pôvodne tradičnú indickú omáčku, ktorej moderná podoba sa vyrába pomalým varením zmesi ovocia, zeleniny, korenia (obzvlášť chilli), cukru a octu. Počas varenia zmes postupne hustne do hutnej konzistencie a dotvára sa typická sladkokyslá až pikantná chuť.
Na výrobu chutney sa používajú rôznorodé druhy ovocia a zeleniny - obvykle v závislosti od regiónu či dostupnosti surovín. Môžeš tak natrafiť na cibuľové, cuketové, paradajkové, tekvicové, slivkové, hruškové alebo mango chutney.
A na čo si dať chutney? Čatní najlepšie skombinuješ s grilovaným mäsom, rybou alebo zeleninou. Skvele sa hodí aj do sendvičov a burgerov alebo ako dip k syrom, chipsom či zelenine. Pokiaľ dbáš na kvalitu, vyskúšaj naše Vilgain Chutney, ktoré sú vyrábané v malých šaržiach zaisťujúce maximálnu kvalitu. Ale pozor, páli!