Tento recept je ideálny pre tých, ktorí hľadajú jednoduché, ale chutné jedlo pre celú rodinu. Marinované kúsky mäsa a zeleniny na špajdli zapečené spoločne so zemiakmi v jednom pekáči sú jasná voľba. Tak sa do toho rovno poďme pustiť!
1 porcia obsahuje
- 416 kcal
- 16,5 g sacharidov
- 30 g tukov
- 19 g bielkovín
Na 4 porcie
- 600 g bravčového mäsa
- 4 zemiaky
- 1 cibuľa
- 3 papriky
- 4 lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajové lyžičky čierneho korenia
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- 2 strúčiky cesnaku
Postup
-
Mäso nakrájajte na kúsky s veľkosťou asi 3 cm. Očistite papriky a nakrájajte ich na kúsky podobnej veľkosti. Cibuľu očistite a nakrájajte na osminky. Zemiaky očistite a nakrájajte na menšie kúsky.
-
Pripravte marinádu z oleja, soli, korenia, mletej papriky a prelisovaného cesnaku. Miešajte, kým sa soľ nerozpustí.
-
Mäso a zeleninu zmiešajte s marinádou a nechajte odležať minimálne 30 minút, ideálne ale cez noc v chladničke.
-
Predhrejte rúru na 200 °C. Medzitým navlečte na špajdle striedavo mäso, zeleninu a cibuľu.
-
Na plech vyložený papierom na pečenie rozložte zemiaky a ražniči. Všetko pokvapkajte zvyškom marinády.
-
Pečte v predhriatej rúre asi 40 minút alebo pokým nie sú zemiaky mäkké a mäso je upečené. Počas pečenia ražniči raz otočte.
-
Hotové ražniči podávajte so zemiakmi priamo z rúry. Tak dobrú chuť!